Özgü Gündeşlioğlu: WEDGED

Özgü Gündeşlioğlu: WEDGED
15.3.-7.4.24 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio
Avoinna: ke–pe 14–18 + la–su 12–17.
Vapaa pääsy | Tervetuloa!

TERVETULOA TAITEILIJA TAVATTAVISSA -PÄIVÄÄN 7.4., klo 14-17!
Taiteilija esittelee näyttelyään sekä kertoo teoksistaan.

WEDGED is a material exploration by Özgü Gündeşlioğlu, showcasing mundane elements and spaces through an illustrative lens. Tiles, textiles, patterns, idly dwell into wet areas are captured in a frozen moment, transforming everyday life into clay— with clay, by clay.

Thank you: Whose City project and Kone Foundation, Pasi Räsänen, Selen Tokgöz Ceramic Studio, Emrah Man.

Özgü Gündeşlioğlu is visual artist whose works are primarily material-driven. She predominantly works with ceramics, and more recently, has been drawn to textiles. She enjoys to use what is at hand. Her creative practice revolves around processes, collaborative efforts, improvisation, and material experimentation. Currently, she lives and works in Helsinki.

WEDGED on Özgü Gündeşlioğlun tekemä materiaalitutkielma, joka esittelee arkipäiväisten elementtien ja tilojen kauneutta, havainnollisen linssin läpi. Laatat, tekstiilit ja kuviot sulautuvat kosteisiin alueisiin joutenoloon jähmettyneeseen hetkeen, muuttaen arkielämän saveksi – savella, savessa, saveen.

Kiitos: Keiden kaupunki –projekti ja Koneen Säätiö, Pasi Räsänen, Selen Tokgöz Ceramic Studio, Emrah Man.

Özgü Gündeşlioğlu on kuvataiteilija, jonka työ keskittyy materiaalien tutkimiseen. Hän työskentelee pääasiassa keramiikan parissa ja on viime aikoina kiinnostunut tekstiileistä. Hän nauttii siitä, että käyttää sitä, mikä on käden ulottuvilla. Hänen taiteelliset menetelmänsä pyörivät prosessien, yhteistyön, improvisaation ja materiaalikokeilun ympärillä. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Kuva: Washing the dreams off-V, 2024
Glazed earthenware/lasitettu saviesine