10.7.–9.8.2020, Maijariitta Karhulahti: Piirros – A Drawing

MAIJARIITTA KARHULAHTI: PIIRROS – A DRAWING

10.7.–9.8.2020, Galleria Ars Libera

[English below]

Piirros – A Drawing on koko galleriatilan täyttävä piirrosinstallaatio. Se on tilassa kulkevia hentoja ja väkeviä viivoja, hienovaraisia pintoja ja kerroksia. Taiteilija Maijariitta Karhulahti työskentelee pääsääntöisesti materiaalilähtöisesti tekstiilillä ja luonnonmateriaaleilla hyödyntäen niiden luomia assosiaatioita ja tuntemuksia. Tässä installaatiossa hän on kiinnittänyt huomionsa materiaalien ominaisuuksien sijaan niillä piirtämiseen. Hän ajattelee kolmiulotteisilla rakennelmilla samoin kuin piirtäessään ja maalatessaan kaksiulotteiselle pinnalle.

Taiteilija toivoo katsojankin kokeilevan näkökulman kääntämistä ja katsovan teosta kuin yhtä isoa abstraktia piirrosta – ei vain nähden materiaaleja, riippuvia lankoja tai ryppyisiä kankaita, vaan viivoja ja pintoja sekä niiden luomaa kokonaisuutta.

Näyttelyä on mahdollista tarkastella gallerian sisällä avajaisten yhteydessä ja erikseen sovittuina aikoina. Muuten näyttelyä katsotaan ulkopuolelta, gallerian ikkunoiden läpi.

Maijariitta Karhulahti on kuopiolainen kuvataiteilija joka käyttää materiaalilähtöisessä taiteessaan kierrätettyjä, löydettyjä ja perinnöksi saatuja materiaaleja ja esineitä. Viime vuosina Karhulahti on työskennellyt lasipulloihin, lasin taakse ja sisään toteutettujen miniatyyriveistosten parissa. Piirros – A Drawing jatkaa tätä työskentelyä, mutta mittakaavaa ja tematiikkaa rikkoen. Installaation valaistuksessa Karhulahden työparina on toiminut teatteriteknikko Anne Salmi.

Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 9.7. klo 18:00–20:00. Olemme pääosin gallerian ulkopuolella. Muistamme koronaohjeistukset ja valvomme niiden noudattamista. Pysy kotona mikäli sinulla on flunssan oireita.
Perjantaina 10.7. taiteilija viimeistelee teoksensa klo 12:00–15:00. Yleisö voi seurata työskentelyä.

Tervetuloa! Välkommen!

//

Piirros – A Drawing is a drawing installation that fills the whole gallery space. It consists of delicate and strong lines, intricate surfaces and layers. The artist Maijariitta Karhulahti works primarily with textiles and natural materials, utilizing the associations and feelings they generate. In this installation, instead of the qualities of the materials, she has directed her attention to drawing with them. She thinks of the three-dimensional structures as if drawing or painting on a two-dimensional surface.

The artist hopes that the viewer will also try to change the perspective and look at the work as if it was a big, abstract drawing – not only seeing the materials, hanging threads or wrinkled fabrics, but lines and surfaces and the wholeness that they form.

The exhibition can be viewed inside the gallery during the opening and by appointment. Otherwise the exhibition is viewed from outside, through the gallery windows.

Maijariitta Karhulahti is a Kuopio-based artist. In her materially based art, she uses recycled, found and inherited materials and objects. In recent years Karhulahti has worked with miniature sculptures made behind or within glass. Piirros – A Drawing continues this line of work but breaks the scale and the thematic. Theatre technician Anne Salmi has assisted Karhulahti with the lighting of the installation.

The opening of the exhibition is on Thursday the 9th of July at 18:00–20:00. We will mostly be outside the gallery. We keep in mind the coronavirus precautions and see that others follow them too. Stay home if you have symptoms of the flu.
The artist will finalize the work on Friday the 10th at 12:00–15:00. The public can watch the process.

Welcome!

Lisätietoja / More info:

Maijariitta Karhulahti:
www.instagram.com/maijariittakarhulahti
arslibera.com/taiteilija/karhulahti-maijariitta

Galleria Ars Libera:
Maaherrankatu 3, 70100 Kuopio
arslibera.com/galleria
facebook.com/galleriaarslibera
instagram.com/galleria.arslibera
galleria.arslibera (at) gmail.com