Eristyshuone – Isolation room | 29.1.–14.2.2021

Roberto Fusco, Tina Jokitalo, Heidi Kirjavainen, Maria Kärkkäinen, Tuukka Pasanen: Eristyshuone – Isolation room

29.1.–14.2.2021 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

[English below]

Avoinna: ke–pe 14–18 + la–su 12–17.

* Tällä kertaa emme järjestä avajaisia. Noudatamme muutenkin koronaohjeistuksia, joten normaalit käynnit varmasti turvallisia. Tervetuloa, välkommen!

Eristyshuone – Isolation room on Valmed ry:n jäsentaiteilijoiden teoksista koostuva näyttely, joka käsittelee korona-aikana monille tutuksi tullutta eristystä sekä siihen liittyviä havaintoja, ajatuksia ja tunnetiloja. Esillä on valokuva- ja videoteoksia sekä interaktiivinen installaatio. Monet teoksista ovat syntyneet korona-aikana (2020) ja dokumentoivat tavallaan tätä erikoista ja historiallista ajanjaksoa.

Galleriaan syntyy tilasensitiivinen kokonaisuus, jonka voi nähdä huoneena, jossa joku (/ kävijä) on eristäytyneenä, katsoen lähetyksiä, kuunnellen viestejä ja havainnoiden asioita hieman herkistynein aistein.
Näyttelyn on kuratoinut Toni Ledentsa.

Taiteilijat:
– Roberto Fusco: www.robertofusco.net/about
– Tina Jokitalo: www.tinajokitalo.com/about/bio
– Heidi Kirjavainen: www.heidikirjavainen.com/about
– Maria Kärkkäinen: mariakarkkainen.com/
– Tuukka Pasanen: Tuukka Pasanen (s. 1978) hyödyntää taiteellisessa työskentelyssään ohjelmointia ja teknisiä elementtejä luoden installaatiomaisia, usein interaktiivisia teoksia. Pasasen teokset käsittelevät jatkuvasti kasvavaa vuorovaikutustamme koneiden kanssa ja tämän kääntöpuolella tapahtuvaa luonnosta etääntymistä, sekä näistä seuraavia ristiriitoja.

+ Valokuva- ja mediataideyhdistys Valmed ry:n nettisivut: www.valmed.fi

//

Roberto Fusco, Tina Jokitalo, Heidi Kirjavainen, Maria Kärkkäinen, Tuukka Pasanen: Eristyshuone – Isolation room

29.1.–14.2.2021 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

Open: Wed–Fri 14–18 + Sat–Sun 12–17.

* This time we will not have an opening. We follow the corona precautions in other ways too, so normal visits will be safe. Welcome!

Eristyshuone – Isolation room
is an exhibition which consists of works by members of the Valmed association. It deals with the concept of isolation, which has lately become familiar to many, and observations, thoughts and feelings related to it. On view are photography and video works, and an interactive installation. Many of the works have been created during the corona time (2020) and in their own ways document this strange and historic time period.

The gallery turns into a site-sensitive creation, which can be seen as a room where someone (/ the visitor) is in isolation, watching transmissions, listening to messages and observing things with slightly heightened senses.
The exhibition is curated by Toni Ledentsa.

Artists:
– Roberto Fusco: www.robertofusco.net/about
– Tina Jokitalo: www.tinajokitalo.com/about/bio
– Heidi Kirjavainen: www.heidikirjavainen.com/about
– Maria Kärkkäinen: mariakarkkainen.com/
– Tuukka Pasanen: In his practice, Tuukka Pasanen (b. 1978) uses programming and technical elements, creating installation-like, often interactive works. The works of Pasanen deal with our growing interaction with machines, the subsequent distancing from nature, and the contradictions these create.

+ Photography and Media Art Association Valmed ry’s website: www.valmed.fi/english/

– – –
[Kuva / image: Maria Kärkkäinen: Hämärän huoneen ihme (camera obscura)]

– – –