2.-19.5.2019 Ninni Luhtasaari: Lorinaa

Ninni Luhtasaari, Lorinaa, 2.-19.5.2019, Galleria Ars Libera
Avajaiset keskiviikkona 1.5.2019 klo 18, tervetuloa!

Lorinaa on sensuelli kokoelma Ninni Luhtasaaren mahlaa valuvia teoksia. Näyttelyssä nähdään keramiikkaa, suihkulähde-splatteria ja diskopallo. Lempeiden linssien läpi tarkastellaan hämmennystä, häpeää, kosketusta ja kaikenlaista vuotoa. Eihän valumiselleen mitään mahda.

Teosten maailmankuva perustuu pinnalle ryöppyävään primitiivisyyteen. Riisumalla ilmaisusta osoittelevat elementit, sörkitään ihmisen ja eläimen välille keksittyä rajapintaa

Vaaleanpunainen on samalla sekä viaton että visvainen. Koska ei ole oikeaa tai väärää, meidän on rakastuttava kaikkeen siitä väliltä. Luhtasaari selvittää kuinka syvälle surrealismiin kuvakieli voi sukeltaa säilyttäen silti samastuttavuutensa.

Lohtu löytyy vahingossa, tiedostamatta. Rakkaus elämään leviää alitajunnasta toiseen, kuten sienirihmasto leviää metsässä. Tätä kasvustoa on ruokittava.

Tamperelaisen kuvataiteilija-muusikon veistoksia, kirjontaa ja installaatioita on nähty muun muassa yksityisnäyttelyissä, Tampereen taidemuseolla, Mäntän kuvataideviikoilla sekä Ars Auttoisilla. Luhtasaari on myös osa helsinkiläis-tamperelaista Sexy Sexy Lover -taiteilijaryhmää. Muusikkona hän soittaa yhtyeissä Maria ja Marsialaiset, Ninni Forever Band, Pintandwefall ja Risto.

Lisätietoa:
Ninni Luhtasaari
ninni.luhtasaari@gmail.com
ninniluhtasaari.com

Galleria Ars Libera
Suokatu 30, Kuopio
galleria.arslibera@gmail.com
arslibera.com/galleria

Aukioloajat:
ma ja ti kiinni
ke-pe klo 15-19
la-su klo 12-17