27.12.-6.1.2019 Timo Tolonen: Tiet ja kadut

Timo Tolonen: Tiet ja kadut, Galleria Ars Liberassa 27.12.-6.1.2019

Maalausteni aiheet ovat oikeastaan aika tylsiä ja mitään sanomattomia. Katuja, teitä, virtaavia ihmismassoja, toistuvaa väliaikaisuutta. Kuvissa ei ole juurikaan käytetty mielikuvitusta, vaan ne perustuvat jollakin hetkellä oikeasti vallinneisiin tilanteisiin. Sen sijaan toteutustapa on hyvinkin merkityshakuinen ja suorastaan yltiötunteellinen. Maalaukseni ovat usein läheltä katsottuna ekspressiivistä värimyrskyä. Matkan päästä taas paljastuu varsin realistinen näkymä.

Nautin erilaisista valoilmiöistä ja väriyhdistelmistä. Värien suhteen olen viehättynyt orientaalisista sävyasteikoista. Monesti suomalaisen kaupunkimaiseman värit ovat saaneet vaikutteita esim. persialaisista matoista. Tässä kaikessa on pitkälti erilaisten kontrastien rakentelusta, vastakohdista. Kuvaan tavanomaisuutta intensiivisesti ja ikään kuin rakastuneen silmin.

Kiitän Skr:n H.J. Aminoffin rahastoa, sekä Taiken Pohjois-Savon taidetoimikuntaa saamastani tuesta.

Lisätietoa:
Timo Tolonen
040 4136211
timo.tolonen@suomi24.fi
www.facebook.com/galleriatimotolonen/
www.timotolonen.blogspot.fi
www.timotolonengraf.blogspot.fi
www.taideope.blogspot.fi

Galleria Ars Libera
Suokatu 30
70110 Kuopio
arslibera60@gmail.com
arslibera.com/galleria
Aukioloajat: ma-ti kiinni
ke-pe klo 15-19
la-su klo 12-17