10.-20.1.2019 Markus Pitkänen: Maalauksia

Näyttelyn teokset ovat akryylimaalauksia. Esillä olevat teokset on maalattu useamman vuoden aikana. Näyttelyssä mukana olevassa teoksessa Nainen ja Kukat käy ilmi taiteeni perimmäiset vaikuttimet, muun muassa sarjakuvista tuttu graafinen selkeys ja voimakas värillisyys yhdistettynä muodon ja värin monikerroksellisuuteen. Monien kuukausien aikana maalatun teoksen yhteydessä tämä tarkoittaa sitä, että taiteen kauneus voittaa elämän rumuuden, näin ei yleensä käy. Elämä voittaa, vaikka ei pitäisi.

Viimeisten kuuden vuoden ajan olen maalannut lähes jatkuvasti, maalaustelineen luota poissa ollessani työstän luonnoskirjaa. Kuten monen muunkin taiteilijan kohdalla, myöskään minun teoksissani luonnoskirjan kuvilla ei ole suoraa visuaalista yhteyttä suurempiin teoksiin, yhteys on enemmän välillinen. Monesti teen luonnoksen maalaukseen vasta kun teos on jo valmis, selvittääkseni itselleni mitä olen tehnyt.

Markus Pitkänen on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta. Pitkänen on Ars Liberan jäsenenä vielä tuore, liittynyt yhdistykseen vuonna 2016. Asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Lisätietoa:
Markus Pitkänen
044 3621132
markus0pitkanen@hotmail.com