30.11.-9.12.2018 Launonen&Kivelä: Puhdista minut

Hetki, jossa ei ole määriteltyä alkua tai loppua

Naiivit kuvitelmat
Nousut ja laskut
Auringonlaskut

Kun ympäröivä maailma sulaa,
millaiseksi minä muutun, millaiseksi me muutumme?

Galleriatilassa nähdään vuoden 2018 aikana syntyneitä mediateoksia. Teokset tutkivat sitä, kuinka käsittelemme elettyjä tapahtumia ja sitä kuinka ajan kuluessa ne voivat muuttua uudeksi kokonaisuudeksi –valemuistoiksi. Teoksien materiaaleina on käytetty vanhoja valokuvia ja VHS-videoita, jotka muovautuvat taiteilijoiden tämän hetkiseen kokemukseen muutoksista, kasvusta ja tulevaisuuden pelosta.

Veera Launonen (s.1989) ja Ilkka Martti Kivelä (s.1981) ovat kuopiolainen taiteilijapariskunta. He työskentelevät yhdessä liikkuvan kuvan ja äänen parissa. Heidän teoksissaan tarkastellaan yksilön toimintatapoja suhteessa ympäristöön ja ihmissuhteiden rakentumiseen. He käsittelevät teostensa kautta subjektiivisia kokemuksia, sekä minäkuvaan liittyviä kysymyksiä.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto.

Lisätietoa:

launonenkivela@gmail.com
launonenkivela.tumblr.com
+358 40581 9810