ARS LIBERA KUOPION KUVATAITEILIJAT RY - HISTORIIKKI


2010 - luku

2000-luvun alku

Uuden vuosituhannen alku on ollut vilkasta, näyttelyitä on järjestetty paljon ja uusia jäseniä on tullut järjestön toimintaan mukaan.

 

Luentosarja

Ars Libera järjesti luentosarjan Kysymys on taiteesta Kuopion taidemuseolla keväällä 2001. Luennoitsijoina toimivat Jarkko Juvonen, Markku-Jussi Komulainen, Kristiina Korpela, Kaisa Törmänen, Heikki Tegelman sekä Jyrki Siukonen.

 

2001

Projekti 3, Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan kesänäyttely Kuopiossa.

 

Hule-näyttely kiertää

Ars Liberan ja Kuopion taidemuseon yhdessä järjestämä Hule-näyttely oli esillä neljällä paikkakunnalla vuosina 2003-04; Kuopion taidemuseossa, Mikkelin taidemuseossa, Salon taidemuseossa ja Helsingissä Galleria Rantakasarmissa.

 

Mustaa-valkoista näyttely kiertää

Ars Liberan järjestämä ja Marja Kolun kuratoima Mustaa-valkoista näyttely oli esillä neljässä paikassa vuosina 2004-6; Varkauden taidemuseossa , Taidepanimossa Lahdessa ja Suomi-Norja -ja Suomi-Ruotsi kulttuuri-instituuteissa.

 

Muita näyttelyitä

Ars Liberan NUTS näyttely oli esillä galleria kapriisissa 2005 ja nuorten jäsenten näyttelyt olivat esillä Poleenissa Pieksämäellä 2005 nimellä Suljetaan viideltä

ja galleria Kapriisissa 2006 nimellä Suljetaan neljältä.

 

Yhdistys esillä

Syksyllä 2007 Ars Libera oli järjestönä esillä Taiteen tavaratalo -tapahtumassa Kuopion kaupungintalolla. Yhdistys esitteli toimintaansa ja jäsenten portfolioita.

 

2008 juhlavuosi

50-vuotisjuhlan aloitti keväällä näyttely nimeltä "Kukka", Kuopion taidemuseossa ja jatkona syksyllä avautuu varsinainen 16 taiteilijan juhlanäyttely niin ikään Kuopion taidemuseossa nimellä EVVIVA!, jonka on koonnut Kari Juutilainen. Galleria Kapriisissa on toinen Ars Liberan viiden taiteilijan näyttely nimellä TÄSSÄ=NYT,

jonka kokoaja on Timo Kokko.