Sigbjørn Bratlie: Mátki | 15.7.–24.7.2022

Sigbjørn Bratlie: Mátki

15.7.–24.7.2022 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

[english below]

Avoinna ke–pe 14–18 + la–su 12–17. Tervetuloa!

Avajaiset torstaina 14.7. klo 18–20.

Avajaisohjelmaan sisältyy performanssi, arvioitu esitys aika klo 18.30

 

Näyttely keskittyy matkustamista, olemista ja kieltä käsitteleviin teemoihin.  Esillä on neljä video teosta ja joukko vuoden 2018 jälkeen valmistuneita maalauksia.

Sigbjørn Bratlie asuu ja työskentelee Gdyniassa, Puolassa ja Oslossa, Norjassa. Hän työskentelee videon, maalauksen ja installaatioiden parissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hänen videoteoksensa ovat keskittyneet kielen – tai tarkemmin sanottuna – vieraiden kielten teemoihin:

Näyttelyssä esillä olevat videot ovat lopputulos prosessista, jossa taiteilija on viettänyt ensin noin vuoden opetellen itselleen (enemmän tai vähemmän hyödyllistä) vierasta kieltä ja sitten luonut taideprojektin, jossa käyttää valitsemaansa vierasta kieltä tietynlaisessa ympäristössä.

Taiteilijan kotisivut: http://www.sigbjornbratlie.com/

Näyttelyä on tukenut Office for Contemporary Art (OCA) Norway.

BIO:

Sigbjørn Bratlie (Oslo, 1973) taiteen maisteri, Central St. Martins College of Art and Design, Lontoo, 2002. Viimeisimmät soolonäyttelyt: Oppland Kunstsenter, Lillehammer (2022), Kunstgarasjen, Bergen (2022), Telemark Kunstsenter, Skien (2021), Galleria Huuto IV, Helsinki, (2020), Oseana Kunst- og Kultursenter, Os (2019), and B-Galleria project space, Turku (2018).

Kuva: «Eschatophobia», HD video, 2018. © Sigbjørn Bratlie

 

//

 

Sigbjørn Bratlie: Mátki

15.7.–24.7.2022 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

Opening 14.7.2022 at 6-8pm. Welcome!

The opening program includes a performance

 

”«Mátki» is a Sami noun that probably needs no translation into Finnish; the exhibition centers around travelling, belonging and language, and presents four videos and a few selected paintings from my production after 2018.

I live and work in Gdynia, Poland and in Oslo, Norway. I work with video, painting and installation. Over the last ten years or so, my video works have revolved around the theme of language, – or more specifically, – foreign languages:

As performance projects these videos are the end result of a process whereby I first spend around one year teaching myself a (more or less useful) foreign language, and subsequently create an art project in which I, – in a specific setting, – use this language.”(Sigbjørn Bratlie)

More info: http://www.sigbjornbratlie.com/

The exhibition is supported by Office for Contemporary Art (OCA) in Norway.

BIO:

Sigbjørn Bratlie (b. Oslo, 1973) graduated with an MA in Fine Arts from Central St. Martins College of Art and Design, London, in 2002. Recent solo exhibitions include: Oppland Kunstsenter, Lillehammer (2022), Kunstgarasjen, Bergen (2022), Telemark Kunstsenter, Skien (2021), Galleria Huuto IV, Helsinki, (2020), Oseana Kunst- og Kultursenter, Os (2019), and B-Galleria project space, Turku (2018).

Image: «Eschatophobia», HD video, 2018. © Sigbjørn Bratlie