3.-14.7.2019 Jukka Silokunnas: Pee, nuts and other shit

Mitä tapahtuu, kun Jaska Jokunen ei enää jaksa?

Sarjakuvat ja piirretyt ovat isossa roolissa elämässäni ja ne ovat johdattaneet minut aikoinaan katutaiteen pariin ja myöhemmin taidekouluun. Sarjakuvien maailmassa kaikki on mahdollista, mutta usein hahmot jäävät luojansa maailmankuvien vangeiksi. Työni vapauttavat ne omista kahleistaan ja tuovat ne todellisuuteen. Todellisuus ei kuitenkaan välttämättä ole parempi paikka.

Olen pyrkinyt säilyttämään näyttelyssäni katutaiteeseen olennaisesti kuuluvan energian ja yllätyksellisyyden sekä paikkasidonnaisuuden ja luvattomuuden. Teokseni ovat läsnä useassa eri tasossa fyysisesti ja henkisesti. Ne ovat eräänlainen portti galleriasta kadulle ja kuljettavat katsojan matkalle pop-kulttuurin ja väkivaltaisen pieruhuumorin maailmaan.

Katutaideanimaatiot ja maalaukset muodostavat uudenlaisen kokemuksen, jossa näyttelyvieras pääsee katsomaan teoksia sekä galleriassa että oman älypuhelimensa kautta. DIY hengessä toteutettu lisätty todellisuus tukee näyttelyn anarkistista henkeä.

Suurin osa näyttelyn teoksista on tehty vuonna 2019.

Näyttelyn on mahdollistanut Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.

Muista ladata älypuhelimesi sovelluskaupasta QR-koodinlukuohjelma, jotta pystyt kokemaan näyttelyn kokonaisuutena.

Jukka Silokunnas on välinevapaa katu –ja kuvataiteilija.

Hän työskentelee pääsääntöisesti julkisessa tilassa tehden monenlaisia projekteja, joiden kokoluokat vaihtelevat valtavista maalauksista pieniin yksityiskohtiin. Silokunnas on myös animaattori ja hän on työskennellyt purkuanimaatio –nimellä kutsumansa stop motion -animaatiotekniikan parissa kymmenen vuotta. Viime vuosina hän on keskittynyt katutaideanimaatioihin, jotka pohjautuvat myös stop motion –tekniikkaan. Näissä animaatioissa oleellista on suora paikkasidonnaisuus ja usein jopa kiire teoksia tehdessä. Kaikki teokset, kun eivät ole luvallisia.

Silokunnas tekee myös videoperformansseja, joiden aiheet pyörivät usein katutaiteen ja graffitikulttuurin tulkintojen parissa. Hänen ilmaisuansa määrittää taiteellinen vapaus. Hän ilmaisee itseään rehellisesti ja seurauksia pelkäämättä. Vapaus luoda ja ihmisen vastuu ja sidonnaisuus omaan ympäristöönsä ovat hänen toistuvia teemojaan.

Hänen töitään esitetään ympäri maailmaa ja hän on saanut myös muutamia kunniamainintoja ulkomaisilla filmifestivaaleilla. Hän on ollut myös mukana merkittävissä Suomalaisissa taidenäyttelyissä, kuten Mäntän kuvataideviikot 2018 ja Nuoret 2011 ja Taiteilijat 2012, Helsingin taidehallissa.

Näyttely avoinna yleisölle: 3.-14.7.2019

Lisätietoa:

Jukka Silokunnas
Silokunnas@gmail.com

+358442938888

Galleria:

Galleria Ars Libera

Suokatu 30

70110 Kuopio

galleria.arslibera@gmail.com

arslibera.com/galleria

Ma ja ti kiinni

Ke-pe klo 15-19

La-su klo 12-17