1.-7.4.2019 Sonya Lindfors: Soft Landings

Sonya Lindfors ANTI-festivaalin galleriaresidenssissä
1.-7.4.2019, Galleria Ars Libera | Suokatu 30, Kuopio

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon vuonna 2018 voittanut Sonya Lindfors palaa Kuopioon ja aloittaa työskentelynsä ANTI-festivaalilla toteutettavan teoksen parissa 1.-7.4.2019 galleriaresidenssillä Galleria Ars Liberassa. Lindfors työskentelee prosessinomaisen teoksen parissa, ja pyrkii SOFT LANDINGS -nimisellä galleriaviikollaan laskeutumaan pehmeästi tulevan teoksen kontekstiin.

Galleriatyöskentelynsä aikana Lindfors aloittaa Kuopion kenttään tutustumisen kohtaamisten kautta: Hänen ajatuksenaan on fasilitoida pehmeitä kohtaamisia eri muodoissa. Lindforsin mukaan hänen agendallaan on voimaannuttaa ja energisoida, tehdä tilaa äänille, jotka eivät yleensä pääse läsnäoleviksi, sekä ravistella ja heiluttaa hegemoniaa. Galleriaviikkonsa aikana Lindfors työskentelee Galleria Ars Liberassa yhdessä taiteilija Esete Sutisen kanssa 1.-3.4.2019, jonka jälkeen galleriassa jatkuu näyttely 7.4.2019 asti.

Galleriaohjelma:

Maanantai 1.4.
Klo 12.00 Sonya Lindfors työskentelee galleriassa. Tule juttelemaan!

Klo 17.00 Sonya Lindfors työskentelee Esete Sutisen kanssa.

Tiistai 2.4.
Klo 12.00 Sonya Lindfors työskentelee galleriassa Esete Sutisen kanssa. Ovet auki yleisölle.

Klo 17.00-19.00 MY SOFT FEMINIST TOOLBOX | kokoontuminen / workshop

”Ystävät! Haluaisin puhua feminismistä, unelmoinnista ja pehmeistä työskentelytavoista. Yritän ymmärtää millaisia työskentelyalustoja Kuopiossa on. Tai millaisia sinne tarvitsisi? Kokoonnutaan teen ja keksien äärelle keskustelemaan, jakamaan ja voimaantumaan!”

Klo 19.30-21.00 KOHTI MONIMUOTOISEMPAA TAIDEKENTTÄÄ | keskustelutilaisuus

”Maailma muuttuu ja niin tulisi taidekentänkin! Miten voimme yhdessä edetä kohti moninaisempaa taidekenttää?” Vapaata hengailua keskustelutilaisuuden jälkeen.

Keskiviikko 3.4.

Klo 12.00 Sonya Lindfors työskentelee galleriassa Esete Sutisen kanssa. Ovet auki yleisölle.

Torstai 4.4. – perjantai 5.4.

Galleria auki normaalisti 15.00-19.00.

Lauantai 6.4. – sunnuntai 7.4.

Galleria auki normaalisti 12.00-17.00.

Sonya Lindfors on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee koreografian, yhteisöllisen aktivismin ja opetuksen parissa. Hän on UrbanApa -taideyhteisön perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. UrbanApa on monitaiteellinen ja valtarakenteita kyseenalaistava yhteisö, joka tarjoaa kasvualustoja uusille diskursseille ja feministisille taiteen käytänteille. Työssään Lindfors problematisoi valtaa, olemassa olevia rakenteita, uudelleen esittämisen tapoja ja toiseuttamista. Hänen näyttämöteoksiensa sarja; NOIR? (2013), NOBLE SAVAGE (2016) ja COSMIC LATTE (2018), keskittyy mustuuteen, mustaan kehoon, rotuun ja representaatioihin liittyviin kysymyksiin. Lindfors haluaa luoda ja fasilitoida antirasistisia, feministisiä alustoja, joissa festivaali, esitys, julkaisu tai työpaja voivat toimia radikaalin, yhteisöllisen unelmoinnin välineinä.

Galleria Ars Libera:
Suokatu 30, Kuopio
galleria.arslibera@gmail.com
arslibera.com/galleria

Somistuksia tilaisuuteen lahjoittaa Sisustuskorjaamo – Sisustussuunnittelu & Stailaus & Kukka ja hautauspalvelu Rosanna