11.1.-2.2.2020, HAPPY PLACE -Ars Liberan uusien jäsenten näyttely

Viimeinen näyttely Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan galleriatiloissa Suokadulla avautuu perjantaina 10.1. klo 18! Näyttelyyn osallistuu seitsemän vuosina 2015-2019 yhdistykseen liittynyttä taiteilijaa.

Jussi Aulis on tuonut näyttelyyn kolme teräsveistosta. Aulis on Kiuruvedellä asuva kuvanveistäjä ja eläkkeellä oleva opettaja.

Lauri Hein verkkoteoksessa Labyrintti nähdään teksti, joka generoituu sattumanvaraisiksi muodoiksi. Lauri Hei on Kuopiossa asuva runoilija, kuvataiteilija ja sovelluskehittäjä.

Katarina Karppisen videoteoksen maailmassa valoa on hyvin vähän ja teoksen tapahtumat limittyvät toisiinsa ajan hämärässä. Teos avautuu pimeydestä katsojalle osissa valon ja äänen avulla. Karppinen on Leppävirralla asuva mediataiteilija.

Katri Suonio on tuonut näyttelyyn lintuaiheisia maalauksia. Suonio on Kuopiossa työskentelevä kuvataiteilija, joka on toiminut myös luokan- ja kuvaamataidon opettajana. Hän työskentelee piirustusten, maalausten ja installaatioiden parissa.

Mirva Liimatan Muovijärvi-videoteos ottaa kantaa vesistöissä havaittuun mikromuovisaasteeseen. Mirva Liimatta on kuopiolainen kuvataiteilija ja kuvittaja.

Marlena Luukkonen on tuonut näyttelyyn maalauksia, joissa on mukana myös kolmiulotteisia elementtejä korukirjonnan muodossa. Maalaus on saanut parikseen helmiä ja tekojalokiviä. Luukkonen on Kuopiossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa öljyvärimaalauksen parissa.

Anneli Loposen veistokset ovat omakohtaisia sekoittuneita muistoja lapsuuden leikeistä, iloista, suruista, menetyksistä ja kuolemasta. Fakta ja fiktio yhdistyvät sadunomaisiksi tarinoiksi. Loponen on Leppävirralla asuva kuvanveistäjä.

Näyttely on nimetty Marlena Luukkosen Happy Place-maalauksen mukaan; galleriatila on toiminut jo kahden vuoden ajan kaupunkilaisten iloisena kohtaamispaikkana ja vapaan taiteen tilana. Galleriassa on esitelty ajankohtaista nykytaidetta ja tapahtumia, sekä uusia paikallisia taiteentekijöitä. Tila on toiminut myös eri yhdistysten ja toimijoiden vapaana toimitilana. Galleriatila on ollut maksuton taiteilijoille. Yhdistys etsii edelleen uutta galleriatilaa Kuopion keskustan alueelta.