Haidi Motola: Esperia II: À Découvrir Post Mortem, 7.-18.8.2019 Galleria Ars Libera

Kuvataiteilija Haidi Motola yrittää rakentaa vanhojen unohdettujen kirjeiden, asiakirjojen, valokuvien ja 98-vuotiaan isoisänsä Jaqcuesin avulla johdonmukaisen kertomuksen edesmenneestä, holokaustista selvinneestä isoäidistään Eugenyasta.
”The second part of Esperia navigates the maze of Eugenya’s distant history and more recent past, through the cities of Nazi-occupied Lwow, post-war Marseille and present-day Tel Aviv. Maneuvering memory and oblivion, the secrets Eugenya may have left behind and Jacques’ reluctance to thread through them, both Jacques and Eugenya’s willingness to recall comes into question.
Esperia is a four part video series and a work in progress. Through his memories of past in present conversations with his granddaughter, the four parts of Esperia will form the portrait of Jacques Motola – an artist and somewhat a man of mystery. The four stories explore how memory, the wider historical perspective and personal identity are converged and become intertwined. Jacques has spent his life between North-Africa, Palestine/Israel and France. Each of the four parts of Esperia will revolve around memories of a different city in a life that is nowadays confined into an apartment in the suburbs of Tel Aviv, bound by daily routine.” (Haidi Motola, 2019)
Esperian ensimmäinen osa, viimeinen päivä Kairossa, oli esillä Mediaboxissa, Forum Box -galleriassa, elokuussa 2018. Koko sarjan on tarkoitus valmistua Koneen Säätiön tuella vuoden 2019 loppuun mennessä. Koko Esperia Hanketta rahoittivat: Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Avek, Alfred Kordelinin Säätiö, Paulon Säätiö ja Oskar Öflunds -säätiö.
Haidi Motola (1982, Haifa) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvauksen ja videon parissa. Hänen työnsä keskittyy erilaisiin yhteiskuntapoliittisiin kysymyksiin ja dokumentaarisuuteen. Motola on suorittanut MFA-tutkinnon Suomen Kuvataideakatemiassa ja opiskellut aiemmin valokuvausta ja elokuvaa Tel Avivissa. Hän työskentelee usein yhteistyöprojekteissa ja on kolmen vuoden ajan ollut Activestills-valokuvaajien kollektiivin jäsen. Hänen töitään on esitelty gallerioissa, museoissa, festivaaleilla ja erilaisissa tapahtumissa.

Lisätietoa:
Haidi Motola
heidi.motola@gmail.com

Galleria Ars Libera
Suokatu 30, Kuopio
galleria.arslibera@gmail.com
arslibera.com/galleria

Aukioloajat:
ma ja ti kiinni
ke-pe klo 15-19
la-su klo 12-17