20.9.-30.9.2018 Arto Väisänen: Outoa valoa

Outoa valoa
piirtäjän maalauksia

Olin pelkästään piirtänyt yli kymmenen vuotta. Piirustuksiin alkoi tulla vähitellen yhä enemmän väriä. Työhuoneen muutossa uusi työhuone (tilapäinen sekin) oli kuin maalaamista varten tehty, joten päätin kokeilla maalaamista öljyväreillä ainakin vuoden ajan, sillä ajatuksella, että se voisi tuoda jotain uutta piirtämiseeni. Aluksi patoutuneet värit pursuivat kaikessa raakuudessaan ja kirjavuudessaan kankaalle, mutta kuitenkin jollain lailla lumoavina.

Maalaaminen on minulle erilaista kuin piirtäminen, mutta en koe eron johtuvan niinkään välineestä vaan tavasta ajatella ja työskennellä. Piirtämiseen koordinoituneena jäikin ajatus maalaamisesta taka-alalle ja tekotavaksi muotoutui piirroksellisuus maalausvälinein kaikessa värikkyydessään. Kokeiluvuosi on nyt takana ja öljyvärit saavat siirtyä syrjään ainakin joksikin aikaa. Tuon kokeiluajan teoksista rakennan näyttelyni Outoa valoa.

Näyttelyn aiheena on ollut ihminen totuuden jälkeisessä ajassa, jossa korostuneen sijan ovat saaneet vihapuhe ja disinformaatio ja asioiden kärjistäminen sopimaan omaan agendaan, yhteiskunnan polarsoituminen ja ihmisten asemoituminen omiin kupliinsa. Hieman hysterisisestä aihemaailmasta ammentavaan tekemiseen olen välillä kaivannut mielenrauhaa ja tehnyt teoksen maisemasta tai jopa ikonista.

Lisätietoja:

Arto Väisänen
050 346 1603
ajvaisanen@gmail.com
www.artovaisanen.com