23.8.-2.9.2018 Marja Kolu: Kasvoista kasvoihin

Marja Kolun vuorovaikutteisessa taideprojektissa Kasvoista kasvoihin taiteilija tulee vapaaehtoisten mallien luo, heidän tuttuun ympäristöönsä tai järjestää piirustustilanteen julkiselle paikalle. Ennen varsinaista muotokuvapiirustusta katsotaan muotokuvataiteen klassikoita ja keskustellaan erilaisista muotokuvien toteutustavoista tai tarkastellaan mallien omien valokuva- albumien kuvien pohjalta syntyneitä ajatuksia, muistoja tai aikalaistapahtumia. Kolun ensimmäinen vuorovaikutteinen potrettipaja toteutui Vaasan kalasataman rannassa vanhassa satamavalvojan mökissä kesällä 2013, kesällä 2018 Villa Väinölässä Alajärvellä. Seuraava paja ja näyttely pidetään Galleria Ars Liberassa Kuopiossa 23.8- 2.9

Kasvoista kasvoihin -projekti perustuu ihmisten väliseen keskusteluun ja vuorovaikutukseen. Vuorovaikutteinen taideprojekti on yksi nykytaiteen muoto, jota kuvaa parhaiten tutkija Nicholas Bourriaud kirjoituksessaan Relationaalinen estetiikka. Borriaudin mukaan vuorovaikutus voi olla yhdessäoloa, puhumista, elävänä veistoksena seisomista. Taidetila on tällöin joko museo, kauppakoju julkisessa tilassa, verstas, kahvila tai muu soveltuva tila. Taideteos on olemassa vain vuorovaikutuksen kautta. Kolun teokset eivät ole siis muotokuvien sarja muotokuvataiteen perinteisessä mielessä. Lopputulemana ovat konkreettiset kasvopiirustukset paperilla. Kolun piirtämät teokset kootaan näyttelyksi ja mukana näyttelyssä on pätkiä käydyistä keskusteluista. Näyttely koostuu käsivaralla piirretyistä ja vesiväreillä maalatuista muotokuvista, jotka on piirretty kolmen viime vuoden ajan Pohjanmaalla. Taiteilija jatkaa vuorovaikutteista piirtämistä Kuopiossa 24-26.8. Muotokuvamalliksi halukkaat voivat ilmoittautua marja.kolu@gmail.com. Mallit saavat kuvan itselleen – päivittäin mahtuu 5 mallia.


Kemin maakunnassa syntynyt, nykyään Mustasaaressa asuva ja työskentelevä Kolu on työskennellyt taiteilijana ja kuraattorina useissa näyttelyprojekteissa. Hän on toiminut kuvataiteen läänintaiteilijana ja toteuttanut useita poikkitaiteellisia projekteja sekä julkisia teoksia. Näyttelyä ovat tukeneet Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta, Mustasaaren kunnan kulttuuritoimi sekä Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto.

Ilmoittaudu kuvataiteilija Marja Kolun muotokuvamalliksi!

Malliksi pääsee ilmoittautumalla Marja Kolulle:
puh: +358(0)503410232
marja.kolu@gmail.com
www.marjakolu.fi
 
Muotokuvapaja pidetään Galleria Ars Liberassa 24.-26.8.2018. Paja on maksuton.
Mallit saavat muotokuvan itselleen.
Taiteilija on paikalla Gallerian aukioloaikojen mukaan:
Pe 24.8. klo 15-19, la-su 25.-26.8. klo 12-17, su 2.9. klo 12-17