ANTI – Contemporary Art Festival 10.-15.9.2024

Työpaja: Kaupunkitila aistittuna

Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen opiskelijat toteuttavat vapaamuotoisia projekteja, interventioita, esityksiä tai näyttelyitä julkisissa tiloissa ANTI-festivaalin aikana.

Millainen kokemus kaupunkiympäristöstä syntyy, kun siinä ollaan ja liikutaan aiemmasta poikkeavalla tavalla? Lähde seuraamaan aistien sinulle luomaa reittiä kaupunkitilassa. Millaiseen Kuopioon huomaat eri aistiesi avulla astuvasi? Muuttuuko näkemyksesi kaupunkitilasta?

Kaupunkitila aistittuna on Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden järjestämä työpaja, jonka tukikohtana toimii Galleria Ars Libera. Galleriasta voi noutaa kortteja, jotka ohjaavat osallistujaa havainnoimaan Kuopiota näön, hajun, maun, tunnon ja kuulon aistikokemuksien kautta. Kortit ehdottavat kokemaan kaupunkitilaa keskittyen aistikokemuksiin ja kenties löytämään ympäristöstä jotain, mihin ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota.

Millaiselle reitille hajuaisti tai tuntoaisti voi viedä? Reittiä voi dokumentoida ja jakaa työryhmälle, joka koostaa materiaalista pienimuotoisen näyttelyn Ars Liberaan.

Kaupunkitila aistittuna -työpajaan voi osallistua ohjatusti annettuina päivinä tai itsenäisesti hakemalla galleriasta aistikortteja. Itse kaupunkitilassa liikkuminen toteutetaan itsenäisesti. Työpajan dokumentointi on nähtävillä Ars Libera -galleriassa aukiolojen puitteissa ensimmäisestä työpajapäivästä lähtien.

Lisätietoja: https://antifestival.com/programme/tyopaja-kaupunkitila-aistittuna/

Aalto-yliopiston opiskelijoiden julkisen taiteen projektien kokonaisuus on osa ANTI-festivaalin ja Aalto-yliopiston pitkäkestoista yhteistyötä, jossa festivaali toimii alustana taiteellisen tutkimuksen kurssille.

Sanaton, viivasta viivaan

pe 13.9.2024 klo 14-16 Galleria Ars Libera

Aalto-yliopiston Taiteen ja median laitoksen opiskelijat toteuttavat vapaamuotoisia projekteja, interventioita, esityksiä tai näyttelyitä julkisissa tiloissa ANTI-festivaalin aikana.

Piirtämällä voimme viestiä tunteistamme, ideoistamme ilman sanoja. Yksittäinen viiva ilmaisee liikettä, mielialaa tai kokonaista tarinaa.

Mitä viiva voikaan kertoa? Miten kommunikoida ilman sanoja? Kutsumme sinut kokemaan visuaalisen kommunikaation voiman yhdessä meidän kanssamme.

Kokoonnumme yhdessä isolle paperille, jolla liikutaan yhtenä. Voit osallistua teokseen seuraamalla, piirtämällä tai olemalla. Taiteilijoiden Paulan ja Siirin ohjaama interaktiivinen performanssi on kaikille avoin.

Tervetuloa kokemaan ja jakamaan tilaa yhdessä.

Lisätietoja:  https://antifestival.com/programme/sanaton-viivasta-viivaan/

Julkisen taiteen projektien kokonaisuus on osa ANTI-festivaalin ja Aalto-yliopiston pitkäkestoista yhteistyötä, jossa festivaali toimii alustana taiteellisen tutkimuksen kurssille.