Hanna Laeslehto ja Tytti Arola: Ilmapallokone ja Bändi | 4.2.–27.2.2022

Hanna Laeslehto ja Tytti Arola: Ilmapallokone ja Bändi

4.2.–27.2.2022 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

Avoinna: ke–pe 14–18 + la–su 12–17.

Ilmapallokone ja Bändi on kuvataiteilija Hanna Laeslehdon ja äänitaiteilija Tytti Arolan yhteisnäyttely, jossa kokeillaan veistosten mahdollisuuksia ääntelyyn. Ilmapallokone on taiteilijoiden yhteistyönä tekemä teos, jossa ilmapallot vahvistavat akustisesti koneen näppäilyääntä. Näyttelyvieraat voivat miksata koneen soittoa. Ensi kertaa esillä oleva Bändi-teoskokonaisuus ääntelee ja värähtelee. Bändi on Laeslehdon veistämä ja Arola on saattanut veistosten äänet kuultavaksi.

Hanna Laeslehto on pääasiassa kuvanveiston parissa työskentelevä kuvataiteilija. Laeslehdon teoksissa muotojen ja värien leikkisä yhdistely johdattaa tekemistä. Teokset on koottu usein palasista, jotka muodostavat joskus minimalistisia, toisinaan runsaita eleenomaisia kokonaisuuksia. Laeslehdon teokset ovat hetkellisiä ja muuntuvia. Viime vuosina Laeslehto on keskittynyt erityisesti puukuvanveistoon.

Tytti Arola on äänitaiteilija, säveltäjä ja muusikko. Arola on kiinnostunut musiikista moniaistillisena ilmiönä sekä äänen tilallisuudesta. Arolaa inspiroi arkiset äänet – jokapäiväiset esineet muuntuvat Arolan teoksissa soittimiksi. Teoksissaan Arola hyödyntää usein elektroniikkaa ja viime aikoina hän on innostunut performanssitaiteesta, soittamisen kehollisuuden tarkastelusta sekä soitinrakentamisesta.

//

Hanna Laeslehto ja Tytti Arola: Ilmapallokone ja Bändi (Balloon machine and The Band)

4.2.–27.2.2022 | Galleria Ars Libera, Maaherrankatu 3, Kuopio

Open: Wed–Fri 14–18 + Sat–Sun 12–17.

Ilmapallokone ja Bändi (Balloon machine and The Band) is an exhibition by visual artist Hanna Laeslehto and sound artist Tytti Arola. In the exhibition the artists are experimenting sculptures’ possibilities to make sound. Ilmapallokone is a mechanical sonic sculpture that uses balloons as acoustic amplifiers. The sculpture invites exhibition visitors to create their own mix of the sounds. Bändi is a new sculpture installation that brings the sculptures alive as sounding and vibrating beings. Laeslehto sculpted the pieces of the installation and Arola made them audible.

Hanna Laeslehto is a visual artist focusing mainly on sculpting. In her sculptures the playful combining of shapes and colours lead the working process. Many of the works are made up of pieces and they form sometimes minimalistic, sometimes luscious entities. The works are often momentary and transforming. Recently Laeslehto has focused on woodsculpting.

Tytti Arola is a sound artist, composer and musician. Arola is interested in multisensorial music and spatial sound. Daily sounds inspire Arola – everyday objects are transformed to instruments in her work. Arola works often with electronics and lately she has been excited about performance art and instrument building, as well as experimenting with embodiment in playing.