GalleriA:ssa nyt: Sami Korkiakoski, Lipstick Sky, 28.6.-25.8.2024

GalleriA on Kuopion taidemuseon ja Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan yhteistyögalleria, joka toimii Kuopion taidemuseon tiloissa.

 

SAMI KORKIAKOSKI

LIPSTICK SKY

 

AVAJAISET TO 27.6.2024 klo 17, LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

(ovet suljetaan vieraiden lähdettyä viimeistään klo 19). 

 

28.6.-25.8.2024 | GalleriA, Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, Kuopio

Avoinna ti 10–17, ke 10-19, to-su 10–17. Vapaa pääsy.

 

TERVETULOA!

 

Lipstick Sky

 

Sami Korkiakosken teokset ilmentävät ensisijaisesti liikettä ja energiaa. Hänen maalausprosessinsa on erittäin fyysinen. Hänelle on ominaista maalaustapa, jossa hän osallistuu teoksen tekemiseen koko vartalollaan, siirtäen energian kankaan pintaan rytmikkääksi ja aistittavaksi viivaksi. Korkiakoski tunnustautuu tunneihmiseksi ja maalaa voimakkaalla ilmaisulla. Rytmin ja viivan ohella värit nousevat rinnalle korostamaan tunneilmaisua ja visuaalista vaikutusta. Tässä näyttelyssä rytmikäs viiva on saanut seurakseen värialueet, jotka saavat maalausprosessissa aikaan rytminmuutoksen, liike taukoaa, muuttuu tiheämmäksi ja pienemmäksi, kunnes taas jatkaa matkaansa. Näyttelyssä mukana olevat teokset ovat poikkeuksellisen pieniä Korkiakosken tuotannossa.

 

Korkiakoski jättää merkkejä maalauksiinsa, hänelle tunnusomaisia symboleja, joita hän maalaa toisteisesti teoksiinsa. Korkiakoski arvostaa esikuvanaan Antonio Tàpies:a, joka myös käytti monenlaisia merkkejä tuotannossaan. Kun hän toistaa jotain merkkiä maalauksessa, se tulee osaksi kuvapinnan rytmiä ja näin ne tukevat yhdessä maalauksen ilmaisuvoimaa. Korkiakoski tutkii teoksissaan usein vastapareja; mattaa ja kiiltävää, pehmeää ja kovia elementtejä tai rumuutta ja kauneutta.

 

Sami Korkiakoski (s. 1978) valmistui Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi 2007 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2013. Valmistuttuaan hän on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hän on yksi taiteilijoista, joka on osallistunut presidentti Sauli Niinistön muotokuvan tekemiseen. Korkiakosken teoksia on mm. Suomen valtion, Sara Hidénin taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon, Jyväskylän ja Kuopion taidemuseoiden ja Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmissa. Hän on pitänyt ulkomailla näyttelyitä mm. New Yorkissa, Los Angelesissa, Fort Lauderdalessa, Tel Avivissa Israelissa, Brisbanessa Australiassa ja hänellä on nyt samanaikaisesti yksityisnäyttely Madridissa. Hän asuu ja työskentelee Kuopiossa.

 

Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle näyttelyn tukemisesta.

 

Kuva / Photo: Sami Korkiakoski, Aitojen tunteiden jäljillä (2024)