Projekti no 1

Projekti no 1

vakuutusyhtiö Sampon kiinteistö Kuopiossa 1996

Tilateos: aforismeja, kuvia taideteoksista ja ihmisistä 1996.

Projekti toteutettiin vakuutusyhtiö Sampon kiinteistössä Tulliportinkadulla iltaisin kello kuudesta yhdeksään 24.10. - marraskuun 1.viikko. Esityksen kesto oli 45 minuuttia. Projektin kokosivat Kari Juutilainen ja Jaakko Rönkkö. Dioja oli 17 taiteilijan teoksista. Juutilaisen ja Rönkön suunnittelemaan tilaan heijastettiin kolmella diaprojektorilla teosdiojen lisäksi kuvataidetta käsitteleviä aforismeja sekä kuvia kadulla tavatuista ihmisistä.

"Tuossa tuokiossa kovasti rivejään ryhdistänyt ja merkillisellä tavalla nuortunut Ars Libera ryöpsäytti julki ensimmäisen projektinsa Kuopion katukuvaan, tarkemmin sanoen Tulliportinkadulle. Sampo-talon tyhjillään olevaan liiketilaan on suunniteltu Ars Liberan kuvataidetta esittelevä projektinomainen näyttelytapahtuma, jota silmätään ikkunan lävitse kadulta käsin. Iltaisin klo 18-22 pyörivä ja kolmella projektorilla louskuttava diaesitys on sarja 45 minuutin pituisia kuvakoosteita, joita ei ole tahdistettu, vaan kukin kolmevarttinen poikkeaa kokonaisuutena toisesta.

Projekti 1. koostuu pakkausstyroxista sommitellusta veistoksesta urbaanimiljöön symbolina. Sen lisäksi kolmesta hurmaavan nostalgisesta diaprojektorista leimahtaa seinille ja kankaille taidefilosofiaa aforismein, liberalaisten teoskuvia sekä linkkinä näiden välillä kasvokuvia tutuista ja tuntemattomista kuopiolaisista. Ars Liberan ykkösprojektista saa erinomaisen käsityksen Kuopion ja ympäristön nykykuvataiteesta: muutoin kokonaisuus on puhtaasti Kari Juutilaisen ja Jaakko Rönkön käsialaa."

Hannele Tikkinen, Savon Sanomat