HULE

HULE

Salon Taidemuseo - Veturitalli, 1.4-31.5.2004

HULE = hulahtanut, yli äyräiden tulvinut vesi; huleisillaan = olla tulvillaan

 

Kuopion taidemuseo ja Kuopion kuvataitelijat ry Ars Libera järjestivät yhteistyössä kesänäyttelyn Hule v. 2003. Näyttelylle haettiin uudenlaista toteutusmuotoa. Se oli kaksivaiheinen kutsunäyttely, jossa dialogia käydään vanhempien ja nuorempien kuopiolaistaitelijoiden kesken. Taidemuseo kutsui mukaan kuusi jo vakiintuneen aseman saavuttanutta taitelijaa, jotka puolestaan kutsuivat näyttelykumppanikseen jonkun nuoremman Kuopioon asettuneen taitelijan. Taitelijoiden välille syntyvä vuoropuhelu oli kiinteämpää tai löyhempää yhteistyötä, toisen teosta tai taidetta kommentoivaa tai ylipäätään kosketuspinnan löytymistä samanhenkisessä taiteellisessa ilmaisussa.

 

Näyttelykiertonsa Hule aloitti Mikkelin taidemuseosta, jossa se oli esillä 20.2. - 4.4.2004 hieman suppeammassa muodossa (samat taitelijat, vähemmän teoksia),sillä näyttelykokonaisuus elää tilan ja paikan mukaan.

 

Salon taidemuseossa 24.4. - 30.5.2004 Hule esittäytyy laajemmalla kokoonpanolla (19 taitelijaa).

Näyttely on tuore ja monipuolinen otos tämän hetken kuopiolaisesta taiteesta. Esillä on maalauksia, veistoksia, tilataidetta, grafiikkaa, piirustuksia, installaatioita, valokuvaa sekä videotaidetta.

 

Kesällä 26.7. - 28.8 2004 Hule on Helsingissä, Suomenlinnan rantakasarmeilla. Näyttelyssä ovat mukana alkuperäisen konseptin mukaiset taitelijat (13). Työt ovat pääosin samoja, mutta uusia virityksiä on myös luvassa. Kokonaisilme on kuitenkin raikas ja iloisesti hule!