HULE

HULE

Rantakasarmi, 26.7. - 28.8.2004

Kuopion taidemuseo ja Kuopion kuvataitelijat ry Ars Libera järjestivät yhdessä näyttelyn, jonka taival alkoi Kuopion taidemuseosta kesällä 2003.

Näyttely oli samalla taidemuseon viimeinen vanhoissa tiloissa ennen peruskorjausta. Sen jälkeen näyttely on kiertänyt Mikkelin ja Salon taidemuseon kautta Helsinkiin. Näyttely on ollut elastinen kokonaisuus. Tekijöitä on välillä ollut enemmän ja teoksetkin ovat vaihtuneet, mutta perusrunko on pysynyt samana. Nyt näyttely palautuu melko lähelle alkuperäistä asuaan teosten osalta ja samalla sen taival toistaiseksi päättyy.

 

Taidemuseo kutsui mukaan näyttelyyn kuusi Ars Liberan "konkaria", jotka puolestaan kutsuivat itselleen näyttelykumppanin Kuopioon hiljattain muuttaneiden taitelijoiden joukosta. Näin saatiin vuoropuhelua paitsi eri sukupolvien myös erilaisten ilmaisutapojen välille. Näyttely tekee läpileikkauksen kuopiolaiseen nykytaiteeseen.

 

Näyttelyssä maalausten osuus on suurin, kuitenkin mukana on myös piirroksia, veistoksia, tilataidetta sekä video- ja ääniteoksia. Yleisilme on ilmava, runsas, värikäs ja hallittu. Näyttelykokonaisuudesta löytyy perinteikästä kuopiolaista monumentaalisuutta mutta myös intiimiä tunnelmaa. Osa taiteilijoista on tehnyt omien teosten lisäksi yhteisen teoksen, osa on kommentoinut taiteilijaparinsa teoksia tai osapuolis on yhdistänyt samanhenkinen taiteellinen ilmaisu.