Inka Tolonen aloittaa Kuopion Kuvataiteilijat ry:n toiminnanjohtajana

Kuopion Kuvataiteilija ry

Kuopio / Pohjois-Savo

19.09.2022 - 31.10.2022

Kuopion Kuvataiteilijat ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Inka Tolonen. Hän aloittaa tehtävässään 21.9.

Inka Tolonen on koulutukseltaan kulttuurituottaja YAMK. Kulttuurituottajan opinnoissa korostuivat taide- ja kulttuurialan johtaminen, talous, palvelumuotoilu ja tuotantopuoli. Lisäksi hän on ammatillisen opettajan opinnoissaan erikoistunut luovuuteen opettajuudessa ja oppimisympäristöissä. Muut taiteen ja kulttuurin opinnot sekä kasvatus- ja hyvinvointialan tutkinnot tuovat laajaa näkökulmaa työhön.

Aiemmissa tehtävissään Tolonen on toiminut taide- ja kulttuurialan projekteissa taidekasvatus-, koordinointi- ja johtotehtävissä. Yhdistys- ja taidekenttä iloineen, mahdollisuuksineen ja haasteineen ovat hänelle tuttuja. Pohjois-Savo ja Kuopio ovat Toloselle tuttuja, sillä hän on asunut ja työskennellyt alueella pitkään. Lisäksi aiemmista työtehtävistä kertynyt kokemus, taiteilijalähtöinen ajattelu ja kyky verkostoitua ovat tärkeitä yhdistyksessä, jossa paljon yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.
 
"Tartun työhön ilolla, arvostaen ja mielenkiinnolla. Uuden työn myötä siirryn myös asumaan Iisalmesta Kuopioon. Kuulen mielelläni toiveitanne ja ajatuksianne. Yhteistyöllä, rohkeasti ja luovasti toimeen tarttuen syntyy hyviä asioita, uutta ja onnistumisia."  
- Inka Tolonen