Ars Liberan toiminnanjohtaja on valittu!

Galleria Ars Libera

Maaherrankatu 3

11.05.2020 - 30.06.2020

Mediatiedote

Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Libera

 

 

ARS LIBERAN TOIMINNANJOHTAJA ON VALITTU!
 

Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan toiminnanjohtajana aloittaa Toni Ledentsa. Ledentsa on monipuolisesti kokenut kuraattori, kirjoittaja ja tuottaja, joka on toiminut erilaisissa taiteellisissa organisaatioissa ja projekteissa, erikoistuen nykytaiteeseen sekä kansainvälisiin kulttuurihankkeisiin. Viime vuosina hän on toiminut mm. Hug Culture -taiteilijaresidenssin projektikoordinaattorina ja tuottajana Madridissa, sekä Alpo Aaltokoski Companyn toiminnanjohtajana. Hänet tunnetaan myös vuosina 2011–2015 Helsingissä toimineen XL Art Spacen perustajana ja kuraattorina.

”Painotimme toiminnanjohtajahaussa vahvaa näkemystä nykykuvataiteen tilasta, sekä halua olla kehittämässä pohjoissavolaista taidekenttää. Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen perustoiminnasta, rahoituksen hankkimisesta sekä projektien, kuten yhdistyksen näyttelyiden ja tapahtumien, suunnittelusta ja toteutuksesta, mikä mahdollistaa taiteilijoiden keskittymisen nimenomaan taiteelliseen työskentelyyn. Toiminnanjohtajan valinta tuo uusia resursseja, ammattimaisuutta ja jatkuvuutta yhdistyksen toiminnan kehittämiseen”, kommentoi Ars Liberan puheenjohtaja Sanna Nissinen.

Toiminnanjohtajan tehtävää haki kahdeksan henkilöä. Ledentsa aloittaa työssään 18.5.2020.

”Odotan innolla työsuhteeni alkua ja yhteistyötä Kuopion kulttuuritoimijoiden kanssa. Olen seurannut etäältä – ja hetkittäin lähempääkin – Kuopion kehittymistä kulttuurikaupunkina ja uskon, että potentiaalia on vielä suurempaankin kiinnostavuuteen. Ars Liberan galleria on alueellisesti merkittävä nykytaiteen tila, ja tavoitteisiini kuuluu sen profiilin nostaminen kansainväliselle tasolle. Pyrin myös edistämään pohjoissavolaisten taiteilijoiden kansainvälistymistä mm. näyttelyvierailujen muodossa. Monenlaista muutakin on mielessä, mutta ei kerrota nyt kaikkea”, Ledentsa kommentoi.

Kuopion kuvataiteilijat ry on perustettu 1958 ammattitaiteilijoiden etujärjestöksi. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tehostaa näyttelytoimintaa ja vahvistaa kuvataiteilijoiden asemaa Pohjois-Savossa. Yhdistyksen ylläpitämä galleria sijaitsee Kuopion keskustassa.


Lisätietoa:
arslibera.com
arslibera.com/galleria

Yhteydenotot:
Toni Ledentsa
ledentsa@gmail.com

Sanna Nissinen
sanna.k.nissinen@gmail.com
 
----
Kuva: Iris Nuutinen