Näyttelyt

24.1.-3.2.2019 Timo Kokko: Oh, the Humanity!

And all the folks agree that this is terrible; this is the worst of the worst catastrophes in the world…Oh, the humanity!

Ars Liberan juhlavuoden päättää kuvataiteilija Timo Kokon ​Oh, the Humanity!​ – näyttely. Näyttely koostuu veistoksista, installaatioista sekä videoteoksesta. Kantaaottavat ja kriittiset teokset käsittelevät ekologisia arvoja, kulutusta sekä ihmisyyteen liittyviä kysymyksiä. Näyttelyn teokset ovat myynnissä ja myyntituotto lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle.

Taiteessaan Kokko tutkii installaation sekä veistoksen olemusta materiaalien, materiaalittomuuden, tilan, valon ja havainnoinnin kautta. Ihminen, luonto, aika, hetki ja hetkellisyys ovat toistuvia teosten teemoja. Teokset keskustelevat tilan arkkitehtuurin kanssa ja saattavat olla olemassa vain näyttelyn ajan. Usein työskentelyn jälki on näkyvissä tai taiteilijan työskentely on osa näyttelyprosessia. Timo Kokko on kuopiolainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Helsingin Taideyliopiston kuvataideakatemiasta.

Avajaiset keskiviikkona 23.1.2019 kello 18:00.
Näyttelyn avaa Ars Liberan Juhlavuoden kuraattori Veikko Halmetoja. Avajaisissa muusikko ​Tuomas Koponen​ esittää teoksensa ​Gods of Nature​ sekä kello 20:00 tanssijalkaa wipattaa impro rap trio​ Wappaat Tyylit​.

Lisätietoa:
Taiteilija Timo Kokko
Tel: 050 3437067
www.timokokko.com
timokokko@gmail.com

10.-20.1.2019 Markus Pitkänen: Maalauksia

Näyttelyn teokset ovat akryylimaalauksia. Esillä olevat teokset on maalattu useamman vuoden aikana. Näyttelyssä mukana olevassa teoksessa Nainen ja Kukat käy ilmi taiteeni perimmäiset vaikuttimet, muun muassa sarjakuvista tuttu graafinen selkeys ja voimakas värillisyys yhdistettynä muodon ja värin monikerroksellisuuteen. Monien kuukausien aikana maalatun teoksen yhteydessä tämä tarkoittaa sitä, että taiteen kauneus voittaa elämän rumuuden, näin ei yleensä käy. Elämä voittaa, vaikka ei pitäisi.

Viimeisten kuuden vuoden ajan olen maalannut lähes jatkuvasti, maalaustelineen luota poissa ollessani työstän luonnoskirjaa. Kuten monen muunkin taiteilijan kohdalla, myöskään minun teoksissani luonnoskirjan kuvilla ei ole suoraa visuaalista yhteyttä suurempiin teoksiin, yhteys on enemmän välillinen. Monesti teen luonnoksen maalaukseen vasta kun teos on jo valmis, selvittääkseni itselleni mitä olen tehnyt.

Markus Pitkänen on valmistunut kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta. Pitkänen on Ars Liberan jäsenenä vielä tuore, liittynyt yhdistykseen vuonna 2016. Asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Lisätietoa:
Markus Pitkänen
044 3621132
markus0pitkanen@hotmail.com

27.12.-6.1.2019 Timo Tolonen: Tiet ja kadut

Timo Tolonen: Tiet ja kadut, Galleria Ars Liberassa 27.12.-6.1.2019

Maalausteni aiheet ovat oikeastaan aika tylsiä ja mitään sanomattomia. Katuja, teitä, virtaavia ihmismassoja, toistuvaa väliaikaisuutta. Kuvissa ei ole juurikaan käytetty mielikuvitusta, vaan ne perustuvat jollakin hetkellä oikeasti vallinneisiin tilanteisiin. Sen sijaan toteutustapa on hyvinkin merkityshakuinen ja suorastaan yltiötunteellinen. Maalaukseni ovat usein läheltä katsottuna ekspressiivistä värimyrskyä. Matkan päästä taas paljastuu varsin realistinen näkymä.

Nautin erilaisista valoilmiöistä ja väriyhdistelmistä. Värien suhteen olen viehättynyt orientaalisista sävyasteikoista. Monesti suomalaisen kaupunkimaiseman värit ovat saaneet vaikutteita esim. persialaisista matoista. Tässä kaikessa on pitkälti erilaisten kontrastien rakentelusta, vastakohdista. Kuvaan tavanomaisuutta intensiivisesti ja ikään kuin rakastuneen silmin.

Kiitän Skr:n H.J. Aminoffin rahastoa, sekä Taiken Pohjois-Savon taidetoimikuntaa saamastani tuesta.

Lisätietoa:
Timo Tolonen
040 4136211
timo.tolonen@suomi24.fi
www.facebook.com/galleriatimotolonen/
www.timotolonen.blogspot.fi
www.timotolonengraf.blogspot.fi
www.taideope.blogspot.fi

Galleria Ars Libera
Suokatu 30
70110 Kuopio
arslibera60@gmail.com
arslibera.com/galleria
Aukioloajat: ma-ti kiinni
ke-pe klo 15-19
la-su klo 12-17

13.12.-23.12.2018 Seppo Kääriäinen: Elämää väreissä

Voimakkaan väri-ilmaisun kautta kuvaan inhimillisiä tunteita: iloa, surua, ahdistusta, pettymystä,
pelkoa, toivoa jne. Kokemukset eletystä elämästä muuntautuvat värien kautta kuviksi.

Käytän töissäni paljon keltaista väriä, mikä kuvaa myös kevätvaloa ja
se aika onkin maalaamiseni tuotteliainta aikaa.

Teosteni muotokieli sijoittuu abstraktin ja esittävän välimaastoon.
Aiheet kumpuavat alitajunnasta, unista ja myös lapsuuden kokemuksista.

Viimeisimpiä näyttelyitäni olivat Ars Liberan ryhmänäyttelyt Kuopion taidemuseossa ”Seitsemän jättiläistä” ja Keravan taidemuseossa.
Teoksiani on mm. Halosten museosäätiön ja Kuopion taidemuseon kokoelmissa.

Seppo Kääriäinen aloitti taiteellisen työskentelyn aikuisiässä. Hän opiskeli maalausta mm. taiteilija Osmo Monton johdolla Iisalmen kansalaisopiston kuvataidepiirissä vuosina 1973 – 1980. Hänen debyyttinsä oli Kuopion läänin aluenäyttelyssä 1977.Kääriäinen on useiden yksityisnäyttelyiden lisäksi osallistunut lukuisiin valtakunnallisiin yhteisnäyttelyihin. Taiteilijatyönsä ohessa hän on toiminut usean yläsavolaisen kansalaisopiston opettajana ja Varpaisjärven yläasteen kuvataideopettajana.

Kääriäisen mukaan hänen teostensa lähtökohtana on usein ihmisen ja luonnon välinen vuorovaikutus. Metsä on myös hänelle taiteilijana tärkeä energian ja innoituksen lähde. Hän liikkuu paljon luonnossa ja saattaa istahtaa pitkäksikin aikaa nauttimaan luonnon läheisyydestä. Hänelle luonto on inspiraation kehto. Kääriäisen teokset ovat samanaikaisesti sekä abstrakteja että esittäviä. Kuvauksensa symboleina hän käyttää ihmisiä ja eläimiä. Erilaisia tunnetiloja hän kuvaa voimakkailla väreillä ja spontaanilla, ekspressiivisellä ilmaisulla.

Maalauksissaan hän käyttää akryyli-, tempera- ja öljyvärejä. Akvarellivärejä hän käyttää lähinnä luonnosteluvaiheessa ja luontokuvauksissa. Kertamaalauksena tehdyt akvarellit toimivat muistiinpanoina öljyvärimaalauksia varten, sillä hän työstää yleensä samanaikaisesti useaa, noin kymmentä teosta. Taiteen opetustyö vie suuren osan taiteilijan ajasta, mutta Kääriäinen sanoo aikaa löytyvän omalle taiteelle silloin, kun sitä tarvitaan. Mietiskelevä ja pohdiskeleva työskentelytapa näkyy myös hänen tavassaan opettaa. Yksi oppituntien kulmakivistä on vilkas keskustelu, jota käydään paitsi taiteesta ja sen tekemisestä, myös elämästä ylipäätään.

Taidemaalariliiton ja Ars Liberan jäsen.

Lisätietoa:

Seppo Kääriäinen kuvataiteilija / kuvataideopettaja
Sepänmäentie 12 74520 Iisalmi
0505579140
seppo.kaariainen@hotmail.fi